Slim SEO teksten schrijven

Als je net bent begonnen met werken als tekstschrijver voor een website of blog heb je de term “SEO teksten” al vaak voorbij zien komen. SEO, oftewel Search Engine Optimization, klinkt misschien heel technisch maar is helemaal niet zo lastig. De bedoeling van SEO-technieken is om een tekst relevant te maken voor zowel de lezers als voor zoekmachines. Dat doe je door op een strategische manier belangrijke zoektermen in de tekst te plaatsen. Op die manier kan jouw publiek de tekst gemakkelijk tegenkomen met behulp van een zoekmachine zoals Google. Klik hier voor meer informatie over SEO teksten.

Zoektermen bepalen

Als eerste moet je de zoektermen bepalen waarop jouw publiek gaat zoeken. Bedenk waar jouw tekst over gaat en kies een aantal woorden die de kern aangeven. Het is belangrijk dat de termen aansluiten bij wat jouw publiek wil weten. Het is ook handig als de termen aan elkaar gelinkt zijn in betekenis. Dat helpt een zoekmachine te signaleren wat het onderwerp van de tekst is en waar jouw site over gaat.

De zoektermen in de tekst plaatsen

Wanneer je de zoektermen hebt bepaald moeten deze in de tekst verwerkt worden. Er zijn een aantal plaatsen die daarbij belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld in de titel en de tussenkopjes. Dat helpt ook om de tekst gemakkelijk leesbaar te maken en de informatie te kunnen vinden waarnaar de lezer zoekt. Maar ook de inleidende zin en de laatste zin zijn goede plekken om je zoektermen te verwerken. Je laat dan duidelijk de kern van jouw verhaal zien aan zowel een zoekmachine als je publiek.

Gebruik links op de juiste plekken

Als je een eigen webpagina hebt is het handig om interne links te gebruiken, oftewel links naar andere pagina’s op jouw site. Dat helpt niet alleen om de lezer meer informatie te bieden die interessant voor hem of haar kan zijn, maar ook om jouw site herkenbaarder te maken voor een zoekmachine. Als je onder bepaalde termen een link plaatst kan de zoekmachine herkennen over welk onderwerp de gelinkte pagina gaat. Dat helpt bij het naar boven brengen van je content op het internet. De woorden in gelinkte webpagina’s helpen op hun beurt met het relevant maken van jouw site of blog en vertellen aan de zoekmachine waar jouw website over gaat.

GerardSlim SEO teksten schrijven