Waar moet je op letten bij domeinnaam registratie?

Een sterke online aanwezigheid begint al vanaf de registratie van uw domein. U kunt namelijk nog zoveel tijd en moeite besteden in een online marketingcampagnes, een deel van uw investering gaat verloren als u niet de juiste domeinnaam kiest. Het is daarom belangrijk dat u bij het registreren van uw domeinnaam dus op de volgende zaken let, zodat een domeinnaam kiest die perfect past in uw online marketingstrategie.

We hebben deze tips voor het registreren van een domeinnaam opgedeeld in meerdere categorie├źn:

– Tips die te maken hebben met de naam

– Tips die te maken hebben met de spelling

– Tips die te maken hebben met de extensie

Het kiezen van de juiste naam is zo makkelijk nog niet

De juiste domeinnaam verzinnen kan behoorlijk lastig zijn. U wilt namelijk een naam dat lekker in de oren klinkt, goed overkomt en bovendien als merknaam gebruikt kan worden. Oftewel, een domeinnaam moet erg flexibel zijn als u niet kiest voor uw eigen naam of voor een zoekwoord gaat.

Dit zijn namelijk twee andere degelijke opties. Als u kiest om een zoekwoord in uw domeinnaam te integreren, heeft uw site een streepje voor in de rankings en kunt bovendien profiteren van type-in traffic, waarbij bezoekers uw site vinden door het adres rechtstreeks in het adresbalk in te vullen.

Met een onhandige spelling van uw domeinnaam loopt u duizenden bezoekers mis

Het is niet alleen belangrijk om u te richten op de naam van uw domein, maar ook de manier waarop deze gespeld is. De spelling kan een domeinnaam namelijk maken of kraken. We kunnen u in ieder geval uitleggen hoe niet moet. Vermijd bijvoorbeeld getallen, slang, koppeltekens of domeinnamen die op meerdere manieren gespeld kunnen worden. Deze zorgen er namelijk voor dat uw bezoekers uw domeinnaam niet goed kunnen onthouden.

Waarom u waarde moet hechten aan de extensie van uw domein

Als Nederlandstalige internetonderneming heeft u de keuze uit verschillende extensies zoals .nl, .be, .com en .eu. Welke extensie het meest geschikt is voor u, is afhankelijk van uw doelgroep. In de meeste gevallen zijn .nl en .be de beste keuzes voor uw hoofddomein.

Het loont echter om uw domein ook te registreren voor de andere extensies en het verkeer om te leiden naar uw hoofdpagina. Hiermee voorkomt u dat concurrenten aan de haal gaan met uw internetverkeer en pakt u ook bezoekers die de verkeerde extensie invullen.

Conclusie

Het kiezen van de juiste domeinnaam en domeinextensie zorgen ervoor dat u meer kunt halen uit uw online marketingtechnieken. Een volledige SEO campagne bestaat uit meerdere onderdelen waarbij de effectiviteit van de campagne met een “SEO proof” domeinnaam ernstig verbetert wordt. Lees u dus van te voren goed in en laat u adviseren voordat u een domeinnaam registreert!

GerardWaar moet je op letten bij domeinnaam registratie?

Leave a Comment